Om oss

BH Skog AS er en bedrift som frakter tømmer, trelast og byggevarer i Østlandsområdet. Bedriften ble stiftet helt tilbake i 1979 av Jan Olav Erøy. Jan Olav hadde nærmest vokst opp i lastebil og hadde frem til sin 20 årsdag jobbet på lastebilen til faren sin. Som 20-åring fikk Jan Olav låne kr 5 000,- av sin bestefar og det var da han kjøpte sin første lastebil. Etter 13 år med enkeltmannsforetak, stiftet han firmaet som den gang het Jan Erøy AS. I sine 50 år som lastebileier har han utviklet selskapet sammen med Børre Tefrum, som kom inn i firmaet i 1988 og var medeier frem til 2022.  

Da Jan Erøy døde i 2016 overtok datteren hans Kjersti Erøy, som daglig leder. Broren hennes Lars Erik tok over som styreleder, mens Børre fortsatte som transportleder. Gjennom finanskrise, pandemi og dødsfall har familiebedriften sikret en trygg arbeidsplass og vært en solid transportør for oppdragsgiverne.  

I starten av 2022 bestemte Kjersti, Lars Erik og Børre seg for å selge bedriften. Deres krav til oppkjøper var at det skulle være noen lokale med god kunnskap i faget og ambisjoner for fremtiden. Etter samtaler ble det bestemt at firmaet skulle overtas av Jan Birger Holth og Steinar Bergquist. Jan Erøy AS skiftet navn til BH Skog AS etter ønske fra Kjersti og Lars Erik. Bedriften eies nå av Bergquist og Holth AS.  

Driften av BH Skog AS er i stor grad lik som før oppkjøpet. De ansatte blir lite påvirket og Børre Tefrum styrer som transportleder mye av det som skjer i bedriften. I tiden fremover vil fokuset være å sikre bærekraftig og stabil drift, samt modernisere maskinparken ytterligere.